Traditie en Elegantie wedstrijd "MANOR GOES CLASSIC" 2018

In het pinksterweekend 19 tot 21 mei 2018 is op de Manorhoeve een traditie en elegantie wedstrijd verreden volgens het VLP-TE reglement, een recent in het leven geroepen nieuwe tak van de Vlaamse Paarden Liga.
Er waren in totaal 17 aanspanningen aanwezig, waarvan 8 authentieke aanspanningen , 4 replica’s en 4 presentatie koetsen.
Zaterdagmiddag vond de presentatie plaats, waarbij er gekeken wordt naar het geheel en verder afzonderlijk naar de paarden, pony’s , de koets, het tuig en de menner, groom en passagiers.
Ook dit jaar konden we enkele buitenlandse deelnemers verwelkomen alhoewel de internationale wedstrijd in Cuts op dit zelfde weekend georganiseerd was.
De 3- koppige jury bestond uit de heren De Faudeur,voorzitter, de heer Andersen en de heer van den Berghe . De speaker van dienst was de heer Richard Papens die zeer welluidend het gehele evenement van uitleg voorzien heeft.
Aansluitend is er een wegparcours gereden met 3 proeven: over het tapijt rijden, de groet en stilstaan op een helling. De lengte van het wegtraject bedroeg 16,1 km. Op zondagmiddag middag werd de vaardigheidproef verreden: een kegel parcours.
De uitslag van dit prachtige weekend is als volgt :
Authentieke koetsen:
2 span pony’s          Ludo van den Bussche
Enkelspan paard      Valerie Deweer
2 span paarden        Luc Vandenabielle
Replica koetsen:
2 span pony’s          Carine van Welden
Enkelspan paard      Rino Lernouldt
2 span paarden        Mario Renaer
Presentatiekoetsen:
Enkelspan paard      Ivan Schaubroeck
2 span paarden        Stefaan Martens

Op naar de volgende editie 2019 op 8, 9 en 10 juni.

Klik hier voor de uitslagen.

vorige volgende