ELEGANTIE WAREGEM 2023

Zondag 18 juni 2022.

Puffen en zweten dit jaar in de aanloop naar elegantie Waregem. Niet alleen door het warme weer alleen maar ook door de vele telefoons en overleg met Stad Waregem of het wijs was de editie dit jaar te laten doorgaan.
Op vrijdag, een duidelijke JA, wij gaan ervoor ondanks het afzeggen van enkele aanspanningen tijdens de week uit vrees voor het warme weer. Op zondag nog een aantal afbellers uit schrik voor het voorspelde warme weer of andere redenen. De aanhouder wint, eens te meer bewezen. De weervoorspellers kunnen nog veel te leren aan de meteorologische dienst en good old Frank, want Sabine, Jacotte en Bram hadden het mis, geen hittegolf, hitteonweer of wat dan ook in Waregem op zondag.

Er werd zelfs in alle vroegte en in de lichte regen door de menners naar Waregem gereden. Na het nuttigen van het aangeboden ontbijt, werd alles voorbereid en vertrekkensklaar gemaakt.
In de late voormiddag klaarde het op en kon er vertrokken worden in het droge, tot grote blijdschap van de menners. Beschermende kledij en paraplu’s werden toch voor alle veiligheid meegenomen. Een welgemeende dankjewel aan Marc Van Colenberghe om de winnaars van de publieksprijs 2022 een dag mee te nemen op de koets.

Het mooi uitgepijld en uitgeschreven parcours bracht onze menners voor hen speciaal geopende poorten over mooie privedomeinen. Er werd dit jaar één stop ingelast bij collega menner Frank De Langhe, waarvoor dank. Onze koelwagen bewees zijn dienst, koele dranken en een frisse lunchpakket tot ieders vreugd. Als organisator hadden we voorzien dat er op de stops en rustplaatsen voldoende schaduw en water was om de paarden te soigneren.

Onder de hoge bomen van het kasteelpark in Nokere naar het stadspark Baron Casier in Waregem waar de koffietent met gebak klaarstond. Paarden in de schaduw van de hoge bomen tot rust laten komen en waar vele bezoekers niet alleen kwamen kijken maar ook uit interesse een babbeltje met de menners maakten.

Ondertussen zat menig Waregemnaar op de stadskoetsen die maar rondjes bleven rijden. Het piekfijn uitgedost team van Lorenzo Lataire trokken de drie stadskoetsen die aangereikt werden door Willy Naessens. Veel kinderen hadden een lange wachtrij voor de boeg aan de ruimte voorbestemd voor de pony’s van team Winnetoe. Geen moeite te veel om de pony’s te laten kammen, te knuffelen of een ritje op diens rug te maken.

Door het programma wat aan te passen werden de stops korter genomen en kon de presentatie aangevat worden. Weliswaar in een nieuwe setting, in het park met het kasteel op de achtergrond waar veel publiek aandachtig luisterde naar Jozef de Faudeur.
Het publiek werd gevraagd de koetsen te beoordelen. Drie aanspanning vielen erg in de smaak, op een gelijke tweede stand de aanspanningen van Luc Vandenabielle en Carine Van Welden. Met één beoordeling meer werd de aanspanning van Renaat Van Parijs door het grootste aantal mensen gewaardeerd. Een mooie opsteker na een lange afwezigheid, proficiat.

Nog naar de Bar’botte op de terreinen van Sport Vlaanderen om als hechte vriendschapsbende bij een drankje en een hapje een geslaagde, mooie en veilige dag af te sluiten. Nog het aangeboden afhaalmenu ophalen om het lekkers thuis op te smullen wanneer de paarden op stal of weide staan.

Als organiserend team mochten we van de menners een welgemeende dank in ontvangst te nemen. Noteer alvast in je agenda voor meer, we organiseren in dezelfde stijl en evenveel goesting ons volgend elegantiemoment op 2 en 3 september, de Manor goes Classic. To all of you, see you and be there !
P.S. Hou alvast de postbus in het oog.

vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende
vorige volgende